SUBARU FORESTER

e-BOXER

2.0L Bensin e-BOXER motor + Elmotor

Fyrhjusdrift

Subarus karaktäristiska styrka: den permanenta fyrhjulsdriften

8" Skärm

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Säkerhet

5-stjärnor Euro NCAP
säkerhets betyg

Den största lyxen är att komma tryggt hem. Utifrån den tanken konstrueras alla Subaru från grunden med målsättningen att tillverka världens säkraste bilar. En filosofi som omfattar alla som färdas i bilen och alla utanför den.

Människa som djur. För att uppnå det ingår fyrhjulsdrift, en hög komfortnivå och världsledande säkerhetssystem som hjälper föraren att upptäcka och undvika fara alltid som standard. Med Forester är allt det kombinerat med en hög drag- och lastförmåga, driftsäkerhet samt framkomlighet som kan ta dig dit du vill, i alla väder. Egenskaper som gör Forester till den aktiva familjens förstaval.

Subaru har som mål att bygga Världens säkraste bilar och alla tester visar att vi når målet med våra nya bilar. Forester har fått högsta betyg i alla krocktester, i alla världsdelar.

Visionen är att ingen ska skadas i en Subaru eller av en Subaru. Vårt mål är inte bara att skydda de som åker i bilen utan även andra trafikanter som cyklister och fotgängare.

Forester bjuder på massor av finurligheter och finesser som gör livet enklare. Breda fotsteg innanför bakdörrarna hjälper dig att nå lasten på taket.

Dörrar som täcker trösklarna gör att du inte behöver bli smutsig bara för att bilen är det. Gott om stuvfack och dryckeshållare är en självklarhet.

Interiör

8" skärm med Apple CarPlay™ och Android Auto™

Plats för din passion

Skidor, cykel, hundliv, jakt, fiske eller naturen i stort. Vi brinner alla för olika saker. Därför är det enkelt att anpassa din Forester och skapa plats för allt du vill göra och alla du gillar.

Genomtänkt utanpå och inuti

Stora glasytor och smala stolpar ger Forester klassledande runt-om-sikt, vilket bidrar till säkrare och mer avslappnad körning. Full koll på omgivningen och en logiskt uppbyggd förarmiljö med lättlästa instrument.

EL-Assisterad boxtermotor på Subaru-vis

Att äta kakan och ha den kvar.

Med e-Boxer har vi förbättrat det som redan var bra och vässat de egenskaper vi vet att våra ägare uppskattar. Att bara sätta en elmotor på bakaxeln var aldrig något alternativ. Det hade förändrat våra unika egenskaper negativt. Vi valde att placera elmotorn i växellådan – innan fördelningen mellan fram- och bakaxel. På så sätt kunde vi behålla vår fyrhjulsdrivning precis som den är – permanent och symmetrisk. Tack vare denna lösning kan vi erbjuda höga dragvikter.

Minskar bränsleförbrukningen med drygt 11 procent.
Permanent & symmetrisk fyrhjulsdrivning
Högsta dragvikten Forester – med 1 870 kg.

Färger och exteriör

Här är ett urval av de färger som finns tillgängliga för Forester

Alltid fyrhjulsdrift

För Subaru är fyrhjulsdriften först och främst en fråga om säkerhet. Med drivning på alla hjul blir bilen stabil, mer förutsägbar och får därigenom bättre vägegenskaper. Forester har hög dragvikt och ett speciellt stabiliseringssystem för säkrare körning med släp.

Världsledande förarassistans

EyeSight är två extra ögon på vägen, dvs de två kamerorna som ser allt framför bilen. EyeSight är resultatet av 30 års egen utveckling. Bilar med EyeSight är inblandade i mindre än hälften så många olyckor, och minskar kollisioner bakifrån med 84 %.

Miljöalternativet XFuel

Till Forester erbjuds XFuel-paket som tillval. Det innebär att du kan tanka och köra på biobränslet etanol. Bilar med XFuel-paketet kan köras på både E85 och bensin.