SUBARU SOLTERRA

100% Elbil

Räckvidd 460km (WLTP)
72.8 kWh batteri

Fyrhjusdrift

Subarus karaktäristiska styrka: den permanenta fyrhjulsdriften

12.3" Pekskärm

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Värmepump

Minskar batteriförbrukning när man anväder kyla och värme.

Avancerat förarassistentssytem

En grundkonstruktion och avancerade förarassistanssystem som bidrar till en världsledande säkerhet för alla som befinner sig i bilen och utanför den.

Principen med Subarus permanenta fyrhjulsdrift som bidrar till klassledande framkomlighet och trygga vägegenskaper med hög körkänsla.

Stort bagage

Den praktiska oömheten, generösa utrymmen och smarta funktioner som gör det bekymmerslöst att lasta allt från minsta matkasse till skrymmande fritidsutrustning.

Gott om plats

Solterra har allt som generationer av Subaru-ägare har lärt sig att förvänta och sätta värde på. Nu, för första gången, kan du få alla dessa kvaliteter i en bil som drivs helt och hållet av elektrictet.

Interiör

12.3" skärm med Apple CarPlay

Stort bagageutrymme

Upptäck friheten med ett bilmodell som förstår vikten av utrymme. Med sitt stora bagageutrymme tar denna bil hand om dina behov på ett sätt som kombinerar praktisk oömhet med generositet. Vare sig det gäller en snabb tur till mataffären eller en helgutflykt med skrymmande fritidsutrustning, erbjuder bilens bagageutrymme en lösning som gör varje lastningsmoment bekymmersfritt.

Säkerhet på djupet

All säkerhet är standard. Det inkluderar bland mycket annat den elektroniska förarassistent som hjälper föraren att upptäcka och varna för fara och som i en nödsituation kan ingripa för att undvika kollision med fasta och rörliga objekt, inklusive människor och djur. De flesta funktioner är bekanta. Några är helt nya, som Safe Exit Assist som varnar föraren från att öppna dörren om en bil eller cyklist närmar sig bakifrån.

I full kontroll

Solterras cockpit-layout reflekterar Subarus grundläggande designfilosofier: synlighet, enkelhet och användarvänlighet. Information som är vital för säker körning presenteras på en instrumentpanel med låg profil och ett högt placerat förarinstrument med hög synbarhet.

Färger och exteriör

Här är ett urval av de färger som finns tillgängliga för Solterra

Laddning

Lång räckvidd och kompatibilitet med snabbladdare i alla regioner gör sitt för att bidra till Solterras höga brukbarhet. Med 150 kW likströmsladdare kan batterierna laddas till 80% på 30 minuter. Att kontrollera laddstatus och fjärrstyra funktioner via smartphone är också möjligt.

Fyrhjulsdrift med x-mode

Solterra utmärker sig, tack vare 21 cm markfrigång och Subarus karaktäristiska styrka: den permanenta fyrhjulsdriften. I Solterra uppnås samma egenskaper genom två lika starka elmotorer, en som driver framhjulen och en som driver de bakre. Subarus greppassistent X-Mode blir mer effektiv tack vare den omedelbara kraftutveckling som är unik för elmotorer.

Tryggt ägande

Tryggt ägande i många år. Som varje Subaru har Solterra 3 års fri service och är konstruerad för att göra en lång och trogen tjänst. Som en extra trygghet garanterar vi att drivbatteriet har minst 70% kapacitet kvar efter 8 år/160 000km.