SUBARU OUTBACK + XFuel

Läs mer om Subaru Outback och dess säkerhet samt mer om miljöalternativet XFuel! 

MILJÖALTERNATIVET XFuel

MILJÖALTERNATIVET XFuel Till nya Outback erbjuds XFuel-paket som tillval. Det innebär att du kan tanka och köra på biobränslet etanol. Bilar med XFuel-paketet kan köras på både E85 och bensin. Motorn klarar av valfri blandning mellan bensin och E85 och anpassar sig till den blandning som för tillfället finns i bränsletanken utan att föraren behöver göra något särskilt. Etanol tillverkas idag till största delen av förnyelsebara produkter från livsmedelsindustrin som annars skulle slängas eller brännas upp. Vägtrafikskatten för nya Outback med E85-paket blir 1.262 kr per år.
ALLTID FYRHJULSDRIFT För Subaru är fyrhjulsdriften först och främst en fråga om säkerhet. Med drivning på alla hjul blir bilen stabil, mer förutsägbar och får därigenom bättre vägegenskaper.
VÄRLDSLEDANDE FÖRARASSISTANS EyeSight är två extra ögon på vägen, dvs de två kamerorna som ser allt framför bilen. EyeSight är resultatet av 30 års egen utveckling. Bilar med EyeSight är inblandade i mindre än hälften så många olyckor, och minskar kollisioner bakifrån med 84 %.
FOKUS PÅ FUNKTION Outback bjuder på massor av finurligheter och finesser som gör livet enklare. Takrails med inbyggt takräcke är ett exempel som gör det enkelt för dig att lasta på taket. Självklart är bilen kompatibel med Apple CarPlay och Android Auto.
TRAFIKSKYLTSAVLÄSNING Nya Outback läser av hastighetsskyltar och kan begränsa bilens hastighet via informationen.
11,6-TUMS SKÄRM Outback har alltid haft ett bra informationssystem. Men med en stående pekskärm på 11,6 tum har det nu blivit ännu bättre. Via den styr man de flesta av bilens funktioner och självklart är det kompatibelt med såväl Apple CarPlay som Android Auto.
ANSIKTSIGENKÄNNING En infraröd kameran med mjukvara för ansiktsigenkänning läser hela tiden av dina ögonrörelser och kan varna med ljud och ljus om du brister i uppmärksamhet eller håller på att somna.

          SÄKRASTE PERSONBIL 2021,enligt Euro NCAP. 

Med 88,8% av maximal poäng presterade Outback det högsta sammanlagda resultatet av alla bilar som utvärderats i trafiksäkerhetstestet Euro NCAP under 2021.*1

Senaste generationen av förarassistanssystemet Eyesight bidrog till att Outback tog 95% av maximal poäng i kategorin förarstödsystem. Med marginal den högsta av alla testade bilar.*2 

Med skyddsnivån 84% presterade Outback bäst i testkategorin Skydd av oskyddade trafikanter, som fotgängare och cyklister. *3 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *